Urheiluhieroja    Kimmo Roos

Tietoja

Yhteystiedot
kimmo(at)kimmoroos.com
Puhelin 045 1239965
Jäkälätie 4
01150 Söderkulla

Kartta (Google)>>

Y-tunnus: 2133880-1

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi. Eri kehonosissa tapahtuvilla sivelyillä, painalluksilla, puristeluilla, taputteluilla ja hieronnalla on tarkoitus mm. lievittää kipua rentouttaa ja erilaisin ottein muokkaamalla aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Myös iho hyötyy hieronnasta: kireät alueet saavat joustavuutta ja ihokudoksen uusiutuminen tehostuu. Hieronta on kautta aikain tunnustettu tehokkaana hoitomuotona erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön sairauksissa ja kiputiloissa.

Vaikka hieronta suoritustapana ei ole aikojen kuluessa juurikaan muuttunut, niin tämän päivän hierojan koulutuksessa painotetaan yhä enemmän käden taitojen lisäksi mm. kliinisten aineiden, sisätautien, ravitsemuksen, ohjauksen ja neuvonnan jne. määrään. Tämä lisääntynyt tieto ja mahdollinen "erityisosaaminen" antavat hierojalle suuremmat mahdollisuudet auttaa asiakasta kokonaisvaltaisemmin, jolloin hoitotulokset ovat luonnollisesti paremmat.

Klassisena hierontana tunnettu hieronta on yksi maailman vanhimmista hoitomuodoista. Se on säilyttänyt muotonsa ja suoritustapansa läpi vuosituhansien lähes muuttumattomana erityisesti Suomessa, missä historiallisista syistä hierontataidoilla oli mahdollisuus siirtyä perintönä sukupolvelta toiselle. Osin tästä syystä ja erityisesti laadukkaan nykymuotoisen hierontakoulutuksen ansiosta suomalaisten hierojien tietotaito on maailmanlaajuisesti omaa luokkaansa.

Urheilijat ovat jo antiikin ajoista asti osanneet hyödyntää hierontaa lihashuollon osana palauttavana ja ennaltaehkäisevänä menetelmänä. Nykyään yhä laajemmassa määrin myös muusikot, puhetyöläiset, esiintyvät taiteilijat, päätetyöntekijät ym. ovat ymmärtäneet paremmin fyysisen hyvinvoinnin merkityksen omassa ammatissaan, ja käyttävätkin hierontapalveluja kiitettävästi osana lihashuoltoaan.

Hierontaa on käytetty ja käytetään edelleen paljon ilman, että siihen tarvitsee olla mitään erityistä syytä. Hierontaan voi tulla rentoutumaan, nautiskelemaan tai vaikkapa vain katkaisemaan arjen yksitoikkoisuutta. Hierontaan voi tulla myös vain sen takia, että se tuntuu mukavalta.

Klassisen hieronnan vaikutukset kehoon

  • vaikuttaa kehoon kokonaisvaltaisesti
  • vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää hapen ja ravinteiden kulkua
  • poistaa kuona-aineita
  • avaa pieniä verisuonia ja auttaa elimistöä kuljettamaan verta
  • vähentää turvotusta
  • rentouttaa lihaksia ja poistaa kipua
  • parantaa nivelten liikkuvuutta
  • rauhoittaa keskushermostoa